Pagina uitprinten Pagina mailen

 

OVERIJSSELSE BESTUURDERSDAG OP 7 APRIL 2017

 

 

Ruim 140 Overijsselse bestuurders, volksvertegenwoordigers, griffiers, gemeentesecretarissen en genodigden waren vrijdag 7 april in Zwolle bijeen voor de Overijsselse bestuurdersdag. Een dag met een feestelijk tintje omdat we met elkaar ook het 100 jarig jubileum van VNG Overijssel vierden. 

 

'De Toekomst en Metusalem'

Bij binnenkomst in het IJsseldelta Center klonk feestelijke muziek uit de concertharp van Mechteld Karlien de Jongh en de artistieke vleugel van Jeroen Sweers.

Na een hartelijk welkom door dagvoorzitter Menno Reemeijer was het felicitatiemoment aan het adres van de 100 jarige jubilaris. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en Jan van Zanen, bestuursvoorzitter van VNG, feliciteerden VNG Overijssel in de persoon van voorzitter Arco Hofland van harte met deze mijlpaal.

 

Honderd jaar openbaar bestuur in Overijssel
Arie Slob, directeur HCO/IJsselacademie, vertelde vol passie over de ontwikkelingen van het takenpakket van het Overijsselse openbaar bestuur over de afgelopen honderd jaar. 

Vervolgens werden de vijfentwintig (loco)burgemeesters op het podium genodigd en ontvingen een uniek cadeau: een plaquette waarop de huidige burgemeester van iedere Overijsselse gemeente staat afgebeeld voor het gemeentehuis / stadhuis van 100 jaren geleden. 

 

De gemeente van de toekomst en de opgaven van de eeuw

Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel daagde de aanwezige Overijsselaars uit om met elkaar de opgaven van de eeuw te trotseren. “Hoe zien de opgaven van de toekomst er uit?”

Na de lunch ging de bijeenkomst verder met een viertal workshops. Vier bevlogen workshopleidsters namen iedereen mee van het heden naar de toekomst. 


De middag werd afgesloten met een ludieke act van Wim Schluter en Marieke van Bolderen. Zij voegden alle gezichten van burgervader van vroeger en nu samen: van burgervader naar no@ber.  

Een uitgebreid verslag van de dag vindt u hieronder in de Nieuwsflits 4-2017 special.